İBAV Uzaktan Eğitim Duyurusu

Tüm dünyada etkisini gösteren Kovid-19 salgını hayatın tüm alanlarını etkilemektedir. Dünyanın her yerinde eğitim-öğretim faaliyetlerinde kesintiler meydana gelmektedir. Ülkemizde alınan tedbirler kapsamında eğitim-öğretimin kesintiye uğramaması için uzaktan eğitim modeline geçilmiştir.

Biz de İstanbul Bilimler Akademisi Vakfı olarak salgının yayılmasını önleme amacı ile tedbirlerimizi hızla alarak, eğitimlerimizi kesintiye uğratmamak adına uzaktan eğitim faaliyetlerine başladık. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile birlikte düzenlediğimiz Uluslararası Öğrenci Akademisi Programı kapsamında 8 haftalık ihtisas atölyelerimizin son 2 haftasını uzaktan eğitimle gerçekleştiriyoruz. Programın uzaktan eğitim dersleri 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle başladı. Programa kayıtlı 120 uluslararası öğrenciyle 1 hafta içerisinde 5 farklı atölye gerçekleştirdik. Atölyelerimiz ikinci hafta dersleriyle devam etmektedir.

Öte yandan, Uzman Araştırmacı Eğitim Programı’mızda yer alan 4 dersimizi programa kayıtlı 30 öğrencimizle 10 Nisan – 2 Mayıs 2020 tarihleri arasında uzaktan eğitimlerle gerçekleştireceğiz.

Bunun yanında temel eğitimi tamamlamış uygulamalı eğitim aşamasına geçmiş öğrencilerimizin makale yazım süreçlerini akademik danışmanlar eşliğinde takip etmekteyiz.

Çağın ve günün ihtiyaçlarını dikkate alarak öğrencilerimizle birlikte olmaya, onlara akademik ilerleme süreçlerinde destek olmaya her zaman olduğu gibi bugün de devam etmekteyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

İSTANBUL BİLİMLER AKADEMİSİ VAKFI YÖNETİMİ

 

© 2022 İstanbul Bilimler Akademisi