Osmanlı Kültür ve Tarihi: Osmanlı Türkçesi Eğitimi

Program:

Uzaktan Eğitim modülü, İstanbul Bilimler Akademisi’nin İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin desteği ile gerçekleştirdiğimiz Osmanlı Kültür ve Tarihi programının başlangıcı mahiyetindedir. 2016 yılında başlamış olduğumuz uzaktan eğitim programına dünyanın 20 farklı ülkesinden 80 öğrenci katılmıştır

Programın, 2017 yılında 21 Mart-30 Nisan 2017 tarihleri arasında, 6 haftalık, canlı ders formatında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Dersler Salı ve Cuma günleri saat 20.00’da bağlayacak ve 50’şer dakikalık iki ders halinde, haftada iki gün olmak üzere gerçekleştirilecektir.

Uzaktan eğitim programında başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazanacaktır.

Hedef Kitle:

Katılımcıların Osmanlı kültür ve tarihiyle ilgili gerekli araştırma becerileri, vizyon ve donanımı kazanmalarına destek olmayı amaçlayan programın hedef kitlesi: Genel olarak Anadolu, Balkanlar ve geniş tanımı ile Ortadoğu’yu dünden bugüne akademik çalışmalar yaparak ele alan veya çalışmak isteyen yabancı uyruklu lisans ve lisansüstü öğrenciler olacaktır.

Türkçe bilen öğrencilere hitap eden Uzaktan Eğitim Modülü, ders gereklerine göre Türkçe ile birlikte İngilizce’nin de takviye dil olarak kullanıldığı bir formatta yürütülecektir.

Eğitmen:

Doç. Dr. Ahmet Şefik Şenlik

Detaylı Bilgi ve Başvurular İçin:

http://www.ottomansummerschool.org/

© 2022 İstanbul Bilimler Akademisi