Akademik Birikim Oturumları / Ahmet Kavas

İBA akademik birikim oturumları kapsamında Çad eski Büyükelçisi ve Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kavas’ı misafir etti. Afrika çalışmaları için uzun süre Fransa’da ve Afrika topraklarında araştırmalarda bulunan Kavas, bu sürede edindiği deneyim ve tespitleri dile getirdi.

AKADEMİK BİRİKİM OTURUMLARI

Ahmed Kavas

7 Kasım 2015 Cumartesi / 14.30

İBA akademik birikim oturumları kapsamında Çad eski Büyükelçisi ve Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kavas’ı misafir etti.

Kavas programda öncelikle akademik birikim ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı. Afrika çalışmaları için uzun süre Fransa’da ve Afrika topraklarında araştırmalarda bulunan Kavas, bu sürede edindiği deneyim ve tespitleri dile getirdi.

Kavas konuşmasında, Afrika çalışmalarının ve bu konuda yetişmiş uzmanların Türkiye açısından önemine dikkat çekti. Bu kapsam da Türkiye-Afrika ilişkilerinden bahsetti. Türkiye’nin Afrika politikasının temelde insani değerlere dayandığını Batılı sömürge güçlerinin güttükleri politikadan çok farklı olduğunu zikretti. Bu bağlamda büyükelçi olarak Çad’da bulunduğu süre içerisinde yaşadığı olayları katılımcılar ile paylaştı. Çad halkının Türkiye’ye ve Türk halkına hala sıcak baktığını, Bölge insanın tarihi ilişkileri önemsediğini ve en önemlisi batılıların kendi topraklarında bulunmalarından ciddi şekilde rahatsız olduğunu zikretti. Gelecek onlu yıllarda Türkiye-Afrika ilişkilerinin daha da gelişmesinin gerektiğine vurgu yaptı. Bu kapsam da Türkiye’nin Afrika çalışmalarının daha da geliştirmesi, uzmanlar için gerekli teknik ve bilimsel alt yapının nitelikli bir seviyeye getirilerek bölgeyi sosyal, kültürel ve tarihsel olarak iyi bilen uzmanların yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Program soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Sedat Karavaş

Sakarya Üniverisitesi, Uluslararası İlişkiler

Yüksek Lisans Öğrencisi

© 2022 İstanbul Bilimler Akademisi