İBA Araştırma Projesi Başladı: “İstanbul Yenilik Ekosistemi İçerisinde Üniversitelerin Mevcut Durumu”

İstanbul Bilimler Akademisi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İstanbul Yenilik Ekosistemi İçerisinde Üniversitelerin Mevcut Durumu konulu proje çalışması başladı.

19 Ağustos 2014 tarihinde başlayan proje öncelikle İstanbul’da yer alan üniversitelerin fiziki altyapı, personel durumu ve rejimi, öğrenci rejimleri, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin düzeyini ve miktarını tespit ederek mevcut durumunu tam olarak ortaya koymayı hedeflemektedir.

Üç ay sürecek projede başarılı üniversiteleri ortaya çıkartan koşullar üzerine odaklanılarak üniversiteleri verimli hale getiren anahtar özelliklerin saptanması amaçlanmaktadır.

Projede ayrıca uluslararası alanda başarılarıyla tanınmış üniversitelerin, bu başarılarını sağlayan etkenleri ortaya koyarak İstanbul üniversiteleri için örnek bir model tespitine öncelik verilmektedir.

19 Kasım 2014 tarihinde tamamlanacak proje ile İstanbul Bilimler Akademisi, bölgesel yenilik stratejileri ve yenilik ekosistemlerinde üniversitelerin oynadıkları roller açısından Türkiye’deki ve Dünyadaki iyi uygulama örneklerinin ve bu örneklerdeki başarıların altında yatan etkenlerin incelenerek İstanbul özelinde uygulanabilecek bir modelin ortaya konulması yönünde Türkiye akademi hayatına önemli bir katkı sağlayacaktır.

© 2022 İstanbul Bilimler Akademisi